Monday, 23 January 2017

S.T.A.R.T

Blog yang lama dah bersawang...

Insyallah akan dibersihkan dan hanya akan ada satu blog sahaja... combination antara de'lovely yang dalam satu blog nie. semua hasil kerja menjahit akan aku satukan sekali. ini kerana Mak La maleh dah nak me(manage) sampai dua blog... sekian, terima kasih. 

yang benar... Mak La-bukan nama sebenar.

hasil kerja tahun 2012

Wednesday, 10 June 2015

A.S.A.P.A.N.A.S

Bertempat di ASAPANAS dekat Selayang, belakang ESSO may be skrg Petron kot... (coz dh lama makan kt sni) berhampiran Stadium Selayang... makan sampai puas... baru aku puas...!!! steam boat la apa lagi... nie die nyer FB :

https://www.facebook.com/asapanas.bistro










Al-Rawsha Restaurant...

Bertempat di area Bulatan Kg.Pandan. dulunya laki den rajin makan dekat Ampang belakang Shell. Since dah beralih ke tempat baru jarang-jarang ke sana. Pertama kali aku plak yang ke sini. Layankan jer la... so klu nak g add : 


Al Rawsha Restaurant

No 8, Jalan Kampung Pandan
55100 Kuala Lumpur
website: www.alrawshakl.com
email: alrawsha.restaurant @ gmail.com

Tel : 03-9200 6600
Fax: 03-9281 4585















Wednesday, 4 December 2013

D.U.G.A.A.N



SEDIH... nama nyer pon perasaan... Bersabar la, dugaan manusia itu lain2... tak semuanya sama. Aku bukan lah terbaik... aku cuba menjadi yang terbaik... Biar lahh orang tak hargai kita... apa boleh kita lakukan... Buat tak reti sajalah... apa lagi. Nanges dapat lah hilangkan sedikit rasa sedih tu... Semoga aku tabah hadapinya...  


Sunday, 10 November 2013

F.O.S.S.I.L



Welcome to my life..

Sama tapi tak serupa. Ketibaan dalam hidupku... akan ku pakai sampai ko lunyai gila2...

Buat yang tersayang, 

TERIMA KASIH banyak2.... 

Friday, 1 November 2013

S.A.B.A.H (KOTA KINABALU)


Nak hekotkan dah lapuk... tapi suka hati aku la nak tuliskan... last September tu g SABAH bah... best glr. First time g... Laki ajak jalan hekot jer la kan... Wahahaha... Ketawa kuat skit. Tempat kat Sabah mmg cantik. Kitaorang g group so semua kepala gila2. Best. Tak banyak tempat pon g coz tak cukup masa... nak cite banyak pon tak guna... meh layan gambar skit2... Sok2 aku cite detail percutian aku kat Sabah nie...



Masa dekat Mont Kinabalu Park (klu x salah la...)

Gegirl only (Alamak Rayyan boy la...)

Kat tengah jalan pon leh bergambor (Terbaek)

Nie masa g Cow Farm (dah rasa macam g New Zealand)

Kanak-kanak gembira bergambar (Cute...)
Nie la tempat nyer... (Desa Castle)

Loving Couple (hehehe... :P)




Continue






Thursday, 31 October 2013

H.A.N.G T.U.A.H

Bukan lah nama nya Hang Tuah, tapi memang budak bertuah nie buat smua org risau, sebab tak nak kuar cepat2... suko sangat dok dalam perut ibu dio... Alhamdulilah 29/10/2013 - pagi subuh dapat lagi sorang anak buah lelaki dalam keluarga Aris & Co. Aku nyer tak tau la lagi bila kan... Huhuhuhu... :( kuar2 dah kena tahan N.I.C.U coz tertelan najis dia... tapi dah ok, cepat2 baik yea leh kuar spital. meh MAk la jaga abg mau... hehehehe... :P



Sunday, 9 June 2013

R.U.N.N.I.N.G M.A.N.

Kemaruk giler la plak tgk cite variety korea nie... hurm, sejak ONE dlm astro nie bertambah2 la kemaruk nyer tgk korean nyer cite... poning laki den layan kan... sekarang nie episod dah ke 150. mampuih nak khatam kan menegok nyer...  cam no nak buek klu dah tersuko... layan kan jer la. paling di minati LEE KWANG SOO walaupun betrayer... 

Name
Nickname(s)
Picture 
Yoo-ruce Willis (유르스 윌리스)
Yoo Hyuk (
유혁)
Yoo-mes Bond (
유임스 본드)
Grasshopper (
메뚜기)

Peaceful Gary (평온개리)
Monday Boyfriend (
월요남친)
Industrial Spy (
산업 스파이)
Straight-Going Gary (
직진개리)
Gary-sswi (
개리쒸)
Wild Gary (
야생개리)
Sudden Commander (
뜬금 능력자)

Haroro (하로로)
Roro (
로로)
Penguin (
펭귄)
Playboy (
난봉꾼)
Kid (
꼬마)

Big Nose Older Brother (왕코형님)
Sunflower (
해바라기)
Impala (
임팔라)
Race Starter (
레이스 스타터)

Sparta-kooks (스파르타국스)
Commander (
능력자)
Kookie (
꾹이)
Tiger (
호랑이)
Coach Kook (
코치국)

Framer Kwang-soo (모함광수)
Kwang-vatar (
광바타)
Giraffe (
기린)
Icon of Betrayal (
배신의 아이콘)
Prince of Asia (
아시아 프린스)

Song Ji-yok (송지욕)
Blank Ji (
멍지)
Ace (
에이스)
Miss Blank (
미스멍)
Bad Ji-hyo (
불량지효)
Monday Girlfriend (
월요여친)

hasilan dari Google